INDIVIDUALAUS MAITINIMOSI REKOMENDACIJOS

Šiais pažangių informacinių technologijų laikais galima rasti daug informacijos apie maisto produktus, jų energinę vertę, kokiomis ligomis sergant juos galima vartoti, kokiomis - ne.

Tačiau kiek laiko užima, kol surandame visą reikalingą informaciją? Juk ji išsibarsčiusi daugybėje vietų!

Tai suprasdami ir taupydami kitų laiką, mes surinkome bene būtiniausią informaciją, ją susisteminome ir patalpinome mūsų tinklalpyje klausimų - atsakymų formoje.

Reikia visai nedaug - prisijungti prie sistemos, suvesti savo duomenis (tai - neprivaloma), pasirinkti ligą (-as) iš sąrašo ir sistema pateiks Jums susistemintą planą - maitinimosi rekomendacijas esant konkrečiam susirgimui.

Pagrindinės ligos: hipertenzija, cukraligė, hipercholesterolemija, hipertrigliceridemija bei podagra. Tai ligos, kuriomis sergantis asmuo privalo laikytis tam tikrų maitinimosi rekomendacijų.

Išbandykite, tai visiškai nemokama! Jeigu Jums patiks - papasakokite apie tai savo artimiesiems, draugams, kaimynams...

Kuo labiau mes suvoksime, ką vartoti ir ko nevartoti sergant tam tikromis ligomis, tuo gydymas bus lengvesnis ir reikalaujantis mažiau pastangų bei išlaidų.

Nepamirškime, jog sveikata - brangiausias turtas, o mes patarsime, kaip jį prižiūrėti! 

Instrukcija, kaip naudotis maitinimosi rekomendacijų sistema

1. Prisijunkite prie sistemo paspaudę šią nuorodą Individualaus maitinimosi rekomendacijos.

2. Įveskite prisijungimo vardą (guest) ir slaptažodį (guestpass).

3. Sistemoje Jūs galite: susikurti sau maitinimosi rekomendacijas arba peržiūrėti informaciją apie įvairius maisto produktus.

4. Jeigu norite susikurti maitinimosi rekomendacijas, užpildykite laukus (nėra privaloma), pasirinkite bent vieną ligą (privaloma), pasirinkite kalbą (lietuvių arba rusų), spaudinio išmatavimą (A4 (22cmx29cm) arba A5(15cmx22cm)) ir paspauskite mygtuką "Spausdinti!".

5. Atidarytą maitinimosi rekomendaciją galima atsispausdinti arba išsisaugoti savo kompiuteryje.

6. Maitinimosi rekomendacijoje bus trys grafos: 

  • žalia, kurioje išvardinti maisto produktai, kuriuos vartoti galima esant tam tikram susirgimui;

  • geltona, kurioje išvardinti maisto produktai, kuriuos vartoti reikia saikingai esant tam tikram susirgimui;

  • raudona, kurioje išvardinti maisto produktai, kurių vartoti nepatariama esant tam tikram susirgimui.

Nepamirškite, jeigu ši informacija Jums pasirodė reikalinga ir naudinga - pasidalinkite ja su kitais!